Perinteisesti Cordon Bleu eli Sveitsinleike on vasikanpaistista valmistettu paneroitu pihvi, joka täytetään kinkulla ja Emmentaljuustolla. Arkisempi versio syntyy nopeasti naudanjauhelihasta ja tuhdin mustapippurisesta Koskenlaskija sulatejuustosta. Herkullisen tuhti pihvi on vain puolen tunnin päässä nauttimisesta!
4:lle 30 min
400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
½ tl suolaa
4 viipaletta palvikinkkua
½ pkt (à 250 g) Valio Koskenlaskija® mustapippuri sulatejuustoa
Paistamiseen Valio Oivariini® juoksevaa
Jaa jauheliha neljään osaan ja taputtele leivinpaperin päällä ohuiksi levyiksi. Mausta suolalla.
Laita levyjen keskelle puolikas viipale kinkkua (kinkku tulisi olla pienempi kuin jauhelihalevy), n. 1 cm:n paksuinen viipale Koskenlaskijaa ja toinen puolikas kinkkuviipale.
Nostele jauhelihalevyn reunat täytteiden päälle ja muotoile pihviksi.
Paista keskilämmöllä kannen alla rasvassa molemmin puolin n. 5 min. Anna vetäytyä 5. min.