Tällä Välimeren bulgursalaatin reseptillä saat salaatin, joka jää mieleen! Bulgursalaatti on täynnä herkullisen eksoottisia ainesosia, kuten herneitä, aprikooseja, persiljaa, salaattijuustoa, kikherneitä ja pinjansiemeniä. Tarjoa se lämpimänä tai nauti kylmänä nopeana lounaana.
Ohje
Kiehauta suolattu vesi kattilassa, lisää bulgur ja keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin 12 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja anna bulgurin liota peitettynä vielä noin 12 minuuttia.
Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Anna veden valua pois.
Sekoita kikherneet aprikoosien, herneiden ja muiden ainesten kanssa.
Sekoita seos bulguriin ja mausta bulgursalaatti maun mukaan.
Tabbouleh
Tabbouleh on ihanan maukas salaatti, jossa on paljon persiljaa ja minttua. Se sopii erinomaisesti kaikenlaisten ruokien kanssa lammaspihveistä ja kanasta loheen ja falafeliin. Tabbouleh on itsestäänselvä valinta meze-salaatiksi. Valmista tabbouleh muutama tunti ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
Ohje
Kypsennä bulguri pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä.
Huuhtele ja hienonna persilja ja minttu.
Halkaise tomaatit ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi chili.
Murenna juusto.
Sekoita bulgur ja kaikki ainekset keskenään.
Mausta tabbouleh suolalla ja viimeistele se ylimääräisillä yrteillä ennen tarjoilua.