Raikas jogurtti-juustokakku hurmaa vieraasi! Valmista mansikkainen jogurtti-juustokakku päivää ennen tarjoilua parasta lopputulosta varten. Kokeile!
Ohje
Kakkupohja
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Valmista ensin jogurtti-juustokakun pohja. Sekoita keksit ja mantelit murusiksi. Lisää voi ja sekoita. Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm.
Paista kakkupohja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Jogurttitäyte
Jatka jogurttitäytteen valmistuksella. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Vatkaa créme fraîche, jogurtti, tomusokeri ja vaniljapulveri kulhossa.
Sulata liivatelehtiä matalalla lämmöllä pienessä kattilassa.
Ota 2 rkl jogurttitäytettä ja sekoita liivatteen joukkoon. Sekoita perusteellisesti ja nopeasti, kunnes täyte on sekoittunut hyvin. Lisää loput jogurttitäytteestä samalla, kun vatkaat.
Laita irtopohjavuoan reunat kiinni ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna jogurtti-juustokakun jäähtyä vähintään 3 tuntia, kuitenkin mieluiten yön yli.
Mansikkapäällyste
Kun jogurtti-juustokakku on jäähtynyt, valmista mansikkapäällyste. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Keitä mansikat, vesi ja puristettu sitruunamehu kattilassa. Laske lämpöä ja hauduta noin 10 minuuttia. Muussaa mansikat vispilällä.
Siivilöi mansikkaseos puhtaaseen kattilaan ja pidä edelleen liedellä. Lisää sokeri ja hauduta, kunnes sokeri on liuennut mansikkaseokseen. Lisää liivatelehdet ja poista kattila lämmöltä.
Anna mansikkaseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada mansikkapäällyste sitten kylmän jogurtti-juustokakun päälle.
Anna kakun jähmettyä noin 30 minuuttia jääkaapissa ja tarjoile!