Herkullinen joulukakku saa makunsa piparkakkurahkasta ja luumumarmeladista. Joulukakku valmistuu helposti alle tunnissa.
Ohje
Aloita valmistamaan joulukakku ja laita ensiksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Valmista sitten joulukakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita jauhot vaahtoon hellävaraisesti nostellen.
Kaada taikina korkeaan halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuokaan ja paista joulukakku uunin alaosassa n.25-30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kumoamista.
Kun olet kumonnut kakun, leikkaa kakku kolmeen osaan, niin että kakkupohjasta tulee kolme samankokoista kerrosta.
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piparkakkurahka.
Aseta ensimmäinen joulukakun pohja tarjoilulautaselle ja levitä pohjan päälle luumuhilloa ja piparkakkurahka-kermaseosta.
Aseta seuraava pohja ensimmäisen päälle ja levitä hillo ja rahkakermaseos. Toista sama viimeisen kerroksen kanssa.
Koristele joulukakku lopuksi pipareilla.
Tarjoile valmis joulukakku jälkiruokana tai esimerkiksi joulupäivien kahvipöydässä.