Pasta pomodoro tomaattikastike on vastustamatonta. Jätä pasta al denteksi eli pinnalta pehmeäksi ja sisältä napakaksi. Kokeile pasta pomodoroa!
Ohje
Aloita pasta pomodoro antamalla tomaattien valua siivilässä kulhon päällä. Murskaa tomaatteja karkeasti puuhaarukalla, jotta kaikki tomaattimehu virtaa kulhoon.
Kuori valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Paista kokonaiset valkosipulinkynnet matalalla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä (noin 6–8 minuuttia).
Lisää kattilaan valkosipulien joukkoon murskatut tomaatit, chilihiutaleet sekä sokeri. Paista 5–6 minuuttia.
Kaada mukaan säilyttämäsi tomaattimehu sekä suola. Hauduta 8–10 minuutin ajan. Murskaa valkosipuli puuhaarukalla.
Keitä pasta al denteksi eli niin, että pinnalta pasta on pehmeää mutta sisältä hieman pureskeltavaa.
Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää pasta pomodoron päälle murskattua Apetina-juustoa, basilikaa, pinjansiemeniä sekä oliiveja.
Nauti pasta pomodoro italialaisittain viinin kanssa!