Vaikuttajapariskunta Hermanni Hyyryläisen ja Mikko Wivolinin Saimaa-pita on kesäinen grilliherkku, johon raikkautta tuovat tuore minttu ja Arla Lempi Tsatsiki jogurttikastike.
Ohje
Valmista nyyttitäyte: pilko tomaatit, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun folioon ja lisää vielä pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja sulje nyytti.
Viipaloi erikseen munakoiso ja halloumi. Laita ne grilliin nyytin kanssa ja grillaa, kunnes munakoiso ja halloumi saavat kauniin pinnan. Lämmitä nyyttiä grillissä välillä sekoittaen, kunnes pinaatit ovat kutistuneet.
Halkaise pitaleivät. Täytä ne grillatulla halloumilla, munakoisolla ja kasvistäytteellä.
Voitele leipien ulkopinnat oliiviöljyllä. Grillaa täytettyjä leipiä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
Lisää grillattuihin leipiin vielä tuoretta pilkottua kurkkua, minttua ja korianteria. Viimeistele annokset Arla Lempi Tsatsiki jogurttikastikkeella.
Ruuhkavuositortillat
Koti-iskä88 Villen kehittelemät ruuhkavuositortillat maistuvat varmasti koko perheelle. Valmistus on helppoa ja maku taatusti herkullinen. Tortillojen täytteitä on helppo varioida oman maun mukaan.
Ohje
Sekoita jauhot, vesi, öljy ja ripaus suolaa keskenään kimmoisaksi taikinaksi.
Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 8 osaan. Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi.
Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin n. 1-2 min per puoli.