Pehmeiden pikkusämpylöiden sisältä paljastuu haukatessa herkullinen yllätys. Helpot tuorejuustopommit ovat täydellinen lisuke keittoruoalle. Ne ovat parhaimmillaan lämpimänä, mutta katoavat varmasti vielä jääkaappikylminäkin.
Ohje
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se sormenpäillä jauhoseokseen, jotta saat murumaisen taikinan.
Mittaa joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa maustevoi.
Sulata voi.
Lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet ja hienonnettu basilika.
Kauli taikina runsaasti jauhotetulla alustalla suureksi levyksi (noin 30x30 cm).
Leikkaa levy 16 osaan ja tiputa jokaiselle osalle lusikallinen tuorejuustoa.
Nipistä levyn reunat nyytiksi juuston ympärille ja pyöritä nyytti palloksi.
Aseta pallo pellille saumapuoli alaspäin.
Voitele pallot maustevoilla ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia tai kunnes pallot ovat saaneet kauniin paistovärin.