Atria grillattu perunasalaatti ja makkaroita
Perunasalaatti ei ole koskaan ennen maistunut näin kesäiseltä! Grilli antaa perunoille upean maun. Salaattiin raikkautta tuovat sitruuna ja tuoreet yrtit. Tarjoile lisäksi grillattuja makkaroita ja nakkeja sekä bbq-ketsuppia ja mustaherukkasinappia.
Ohje
- Pese uudet perunat ja keitä ne lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat useampaan osaan. Grillaa siivuja välillä käännellen noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Hienonna sipuli ja laita isoon kulhoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, sinappi ja kaprikset. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon grillatut perunat kuumina.
- Hienonna yrtit ja sekoita salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita ketsupin ja sinapin ainekset keskenään.
- Grillaa makkarat ja nakit, ja tarjoile perunasalaatin, bbq-ketsupin ja mustaherukkasinapin kera.
Ainekset
RAAKA-AINEET | |
1pkt | Atria Hiillos Grillimakkara 400g |
1pkt | Atria kalkkunanakkeja tai Atria Wilhelm Luonnonkuorinakkeja |
GRILLATTU PERUNASALAATTI |
|
1kg | Uusia perunoita |
1-2kpl | Punasipulinippua |
1kpl | Sitruunan kuori |
1kpl | Sitruunan mehu |
3rkl | Oliiviöljyä |
1rkl | Kokojyvä-dijonsinappia |
2rkl | Kapriksia |
3rkl | Tuoretta tilliä hienonnettuna |
2rkl | Tuoretta oreganoa hienonnettuna |
1tl | Suolaa |
0.25tl | Mustapippuria |
BBQ-KETSUPPI |
|
1dl | Ketsuppia |
0,5dl | Savuisaa BBQ-kastiketta |
MUSTAHERUKKASINAPPI |
|
0,5dl | Mustaherukoita |
1dl | Mietoa sinappia |
1tl | Hunajaa |