Pippuripihvit ovat klassikko syystä. Ja kun klassikkoa lähdetään valmistamaan ovat vanhat niksit usein parempia kuin kasa uusia – siispä perinteisen pippuripihvin kylkeen kuuluvat kermaperunat, kermakastike ja pekonipavut
Kermaperunat ovat suomalaisten keittiöiden klassikkoherkku, joka sopii sekä arjen lounaspöytään kuin juhlapöydän herkuksi vaikkapa jouluna. Suosikkiruoka on helppo valmistaa ja se sopii syötäväksi erinomaisesti lihan ja muiden herkkujen kanssa.
Kerma antaa perunoille täyteläisen ja pehmeän suussasulavan maun. Perinteisesti kermaperunat tarjoillaan lisukkeena esimerkiksi liharuoille, kuten paistetulle kanalle tai pihville. Ne toimivat myös mainiona vaihtoehtona perinteiselle perunasoseelle tai uusille perunoille. Kermaperunoiden valmistaminen on helppoa, ja lopputulos on taatusti herkullinen..
Ohje
Kaada perunaviipaleet ja hienonnettu sipuli annosvuokiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kerma ja maito ja paista 200-asteisessa uunissa 55 minuuttia.
Ota pihvit huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsennystä. Paista kuumalla pannulla vähäisessä öljyssä muutama minuutti per puoli, kunnes sisälämpötila saavuttaa halutun kypsyysasteen. Kiedo pihvit löyhästi folioon, jotta höyry pääsee ulos ja anna vetäytyä n. 10 min. Huomioi, että sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana vielä pari astetta.
Tee kastike samassa pannussa jossa paistoit pippuripihvit. Kaada pannulle ensin konjakki tai Jaloviina ja raaputa pannusta pihveistä jääneet rippeet mukaan kastikkeeseen. Kun alkoholi kiehahtaa kaada päälle kerma, keitä kasaan hetki, mausta ja tarjoile.
Hienonna pekoni pieneksi silpuksi ja paista rapeaksi. Aloita paistaminen kylmällä pannulla, jotta pekonin rasva irtoaa. Kun pekoni alkaa olla rapeaa, lisää pavut ja paista pekonin rasvassa niin, että pavut saavat hieman väriä, noin 3-5 minuuttia.