Brunssi on aamupäivällä syötävä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmä. Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas. Fazerin tuotteilla luot perustan herkulliselle aterialle!
Ohje
Sämpylät (12kpl)
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Yhdistä vesi ja leipäjauhoseos ja sekoita nopeasti sekaisin. Vaivaa taikinaa n. 10 min. Lisää halutessasi öljyä vaivauksen loppuvaiheessa.
Anna taikinan levätä peitettynä kulhossa 30 min. Muotoile sämpylät ja nostata niitä lämpimässä paikassa liinan alla 45–60 min. Pirskottele sämpylöiden päälle vettä juuri ennen paistoa.
Paista sämpylöitä 215°C:ssa 15–20 min.
Omenapiirakkapuuro (kahdelle)
Kuori ja pilko omena. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, suurin osa omenapaloista, kaneli sekä vanilja. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Viimeistele annos vaniljarahkalla, lopuilla omenapaloilla sekä pähkinöillä.
Dumle smoothie (kahdelle)
Laita tarjoilulasit jääkaappiin.
Sekoita tehosekoittimessa Dumle Kaurajuoma, hiutaleet, pähkinät, pakastettu banaani sekä jääpalat. Blendaa, kunnes seos on sileää, noin minuutin tai pari.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa n.20 sek kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut.
Ota tarjoilulasit jääkaapista ja koristele lasin reunat ja sisäpintaa sulatetulla suklaalla. Tämä onnistuu parhaiten pienellä lusikalla. Suklaa jähmettyy kylmien lasien reunaan.
Kaada smoothie tai pirtelö laseihin, pursota Kauravispiä päälle ja koristele mansikalla.
Vinkki: Vaihtamalla pakastettu banaani jäätelöön saat herkullisen pirtelön.
Smoothiebowl (kahdelle)
Blendaa kaikki ainekset sileäksi raikkaaksi smoothieksi.
Jos haluat smoothiesta paksumpaa, frozen yogurt -tyyppistä, laita vain 1-2 dl Kauravälipalaa.
Tarjoile marjojen ja pannugranolan kanssa.
kahdelle
Ainekset
Sämpylät (12kpl)
1 pkt
Fazer Leipurit Rouheat siemenet leipäjauhoseos (n. 9 dl)