Brunssi Fazerin tapaan on täynnä ihania suosikkimakuja! Nauti monipuolisesta ja marjaisesta pikatuorepuurosta, maukkaasta ja makeasta pätkis-smoothiesta sekä herkullisesta, helposti valmistettavasta jälkiruoasta - fazerina-vadelmakakusta.
Ohje Fazerina-vadelmakakkuun:
Pinnoita leivinpaperi noin 20-22 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Laita granola kestävään pakastuspussiin ja rullaa pussia kaulimella muutaman kerran, niin että granolasta tulee hienorakeisempaa. Sulata margariini ja sekoita se granolan joukkoon. Painele granola vuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa noin ½ tuntia.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Levitä vadelmahillo tasaiseksi kerrokseksi kovettuneelle granolapohjalle. Vatkaa kauravispi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista appelsiinin mehu pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan appelsiininmehuun. Anna liivateliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää appelsiinin kuori ja liivateliemi kauravispin joukkoon koko ajan käsin vispilällä sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku veitsellä vuoasta tarjoiluvadille. Koristele vadelmilla ja/tai vadelmarouheella, granolalla ja appelsiininkuoren suikaleilla
Ohje pikatuorepuuroon:
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna tekeytyä n. 10 minuuttia. Tarjoile marjojen kanssa.
Ohje Pätkis-smoothieen:
Laita tarjoiluastiat jääkaappiin.
Sekoita tehosekoittimessa Fazer Pätkis Kaurajuoma, leseet tai hiutaleet, pähkinät tai siemenet, pakastettu banaani tai jäätelö sekä jääpalat. Blendaa, kunnes seos on sileää, noin minuutin tai pari.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa n.20 sek kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut.
Ota tarjoilulasit jääkaapista ja koristele lasin reunat ja sisäpintaa sulatetulla suklaalla. Tämä onnistuu parhaiten pienellä lusikalla. Suklaa jähmettyy kylmien lasien reunaan.
Kaada smoothie tai pirtelö laseihin, pursota Kauravispiä päälle ja koristele mansikalla.
Ainekset Fazerina-vadelmajuustokakkuun
4dl
Fazerina granolaa
40g
laktoositonta kasvimargariinia
4
liivatelehteä (tai 1pss Dr.Oetker vegegel hyytelöimisainetta)
1,5dl
Fazer Alku vadelmavalmistetta (tai vadelmahilloa)
1prk
Fazer Aito kauravispiä
2rkl
sokeria
1
(luomu) appelsiinin kuori
3rkl
appelsiinin mehua
KORISTELUUN
2dl
vadelmia ja/tai pakastekuivattua vadelmarouhetta
0,5dl
Fazerina granolaa
appelsiininkuoren suikaleita
Ainekset pikatuorepuuroon
1 annos
125g
Fazer Aito Kauragurtti Metsämarja
2rkl
Fazer Aito Kaurajuomaa
2rkl
kauraleseitä
Ainekset Pätkis-smoothieen
2 annosta
2dl
Fazer Pätkis Kaurajuomaa
2rkl
(gluteenittomia) kauraleseitä tai kaurahiutaleita
2rkl
cashew-pähkinöitä tai muita pähkinöitä tai siemeniä