Murskaa piparkakut ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos tiiviisti irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta pohja jääkaappiin.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmennetty tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää seokseen voimakkaasti sekoittaen. Murskaa piparkakut käsin ja lisää massan joukkoon.
Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja lisää liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Valmista kiille laittamalla liivatteet kylmään veteen 5 minuutin ajaksi. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi ja sulata lisää liivatelehdet. Lisää joukkoon loppu kylmä glögi ja kaada varovasti lusikan kautta kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia.
Pohja: | |
150 g | piparkakkuja |
50 g | voita |
Täyte: | |
4 | liivatelehteä |
2 dl | kuohukermaa |
400 g | tuorejuustoa |
120 g | valkosuklaata raasteena (Panda) |
½ dl | glögiä |
100 g | pipareita murskattuna |
Pinta: | |
3 dl | glögiä |
3 | liivatelehteä |
Koristeluun: | |
25 g | valkosuklaata |
50 g | piparkakkuja |
Lumihiutale strösseliä |