1. Pese ja leikkaa sitruuna pieniksi viipaleiksi.
2. Huuhtele kevätsipulit ja tarvittaessa leikkaa varret pois.
3. Leikkaa lohifilee samankokoisiksi paloiksi, ilman nahkaa.
4. Lorauta öljyä kalapalojen päälle ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Laita sitruunat, kevätsipulit ja perunat kulhoon. Sekoita kaikki marinadin
raaka-aineet keskenään. Kaada kasvisten joukkoon ja sekoita.
6. Asettele raaka-aineet grillitikkuihin. Jos käytät puisia tikkuja, anna niiden liota
ensin vedessä. Vartaiden kääntäminen on helpompaa, jos laittaa yhden sijaan kaksi
varrastikkua vierekkäin.
7. Kuumenna grilli ja grillaa molemmin puolin noin 2–3 minuuttia.
n. 1kg | Hätälän lohifilee, C-leikattu |
1 rkl | öljyä |
400 g | pieniä uusia perunoita keitettynä |
2 | sitruunaa |
12 | pientä kevätsipulia |
ripaus suolaa ja mustapippuria | |
Marinadi kasviksille | |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 tl | juoksevaa hunajaa |
1 | valkosipulin kynsi hienonnettuna |
½ tl | suolaa |
mustapippuria ja rosépippuria oman mielen mukaan |