HH burritot papusalsalla ja guacamole
Astu makumatkalle Meksikoon herkullisten burritojen parissa! Tässä reseptissä HH tortilloihin käärityt maukas jauheliha, raikkaat kasvikset, mausteinen papusalsa sekä täyteläinen guacamole yhdistyvät luoden täydellisen makuelämyksen. Tämä makunautinto sopii jaettavaksi, joten kutsu perheesi tai ystäväsi yhteen ja herkutelkaa yhdessä!
Ohje
- Aloita valmistamalla papusalsa. Kuullota sipuleita hetki, lisää mukaan valkosipuli, pilkotut tomaatit ja chili. Tomaattien pehmennettyä lisää mukaan loput ainesosat. Keitä pienellä lämmöllä 10-15 min.
- Valmista guacamole. Hienonna sipuli, chili ja korianteri. Pilko avokado ja sekoita ainekset keskenään. Mausta suolalla ja limen mehulla.
- Ruskista jauheliha tai soijarouhe. Lisää mukaan mausteseos.
- Täytä burritot ja nauti!
Ainekset
6 annosta | |
1pkt | HH tortilloja |
400g | naudanjauhelihaa |
150g | emmental raastetta |
maissia | |
salaatinlehtiä | |
TOMAATTI-PAPU SALSA | |
350g | mustapapuja |
300g | paseerattua tomaattia |
2 | isoa tomaattia |
1 | iso sipuli |
1 | punainen chili |
2 | valkosipulinkynttä |
1dl | korianteria |
1 | limen mehu |
1tl | suolaa |
1tl | sokeria |
MAUSTESEOS LIHALLE | |
2tl | juustokuminaa |
1tl | chilijauhetta |
1tl | paprikajauhetta |
1tl | oreganoa |
2tl | valkosipulijauhetta |
1tl | sipulijauhetta |
0,5tl | cayannepippurijauhetta |
1tl | suolaa |
1tl | sokeria |
GUACAMOLE | |
2rkl | hienonnettua sipulia |
1 | punainen chili hienonnettuna |
½tl | suolaa |
½rkl | korianteria hienonnettuna |
2 | kypsää avokadoa, halkaistuna ja kivi poistettuna |
1 | limen mehu |
PÄÄLLE | |
ranskankermaa | |
sriracha kastiketta |