Murskaa suolakeksit monitoimikoneessa. Voit myös murskata keksit puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.
Sulata voi ja lisää sen joukkoon hunaja. Kaada seos murskattujen suolakeksien joukkoon. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi. Painele seos tiiviisti n. 27 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan.
Leikkaa valko- ja sinihomejuustot neljää osaan ja asettele ne pohjan päälle. Leikkaa viikunat neljään osaan ja persimon noin kahdeksaan osaan. Asettele hedelmäviipaleet ja viinirypäleet vuokaan. Lisää joukkoon myös pekaanipähkinät.
Paista suolakeksipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kauniiksi. Lisää päälle pieniä suolakeksejä ja koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
100 g | suolakeksejä (esim. TUC) |
50 g | voita |
1 rkl | hunajaa |
1 | kananmuna |
Täytteet: | |
150 g | Arla Castello valkohomejuusto |
150 g | Arla Castello sinihomejuusto |
2 | viikunaa |
1 | persimon |
100 g | viinirypäleitä |
25 g | pekaanipähkinää |
30 g | pieniä suolakeksejä |