Aloita sekoittamalla Jerk-mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa. Jos käytät valmista maustesekoitusta, kaada se kulhoon. Sekoita sitten Jerk-mausteseoksen joukkoon öljy ja broilerinfileet. Jätä broilerinfileet huoneenlämpöön maustumaan puoleksi tunniksi ennen kypsennystä.
Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon ruokosokeri. Kuumenna seos ja lisää joukkoon ananaskuutiot. Karamellisoi ananaskuutioita keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen. Sammuta lämpö liedeltä. Lisää joukkoon hienonnettu chili. Anna jäähtyä ja purista sitten joukkoon limen mehu. Sekoita joukkoon vielä avocadokuutiot, korianteri ja suola.
Kiehauta kookosmaito-vesiseos. Lisää suola ja basmatiriisi ja kypsennä hiljaa poreillen, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon granaattiomenan siemenet ja hauduta vielä hetki.
Paista broilerinfileitä pannulla noin 2 minuuttia molemmin puolin ja loppukypsennä 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Anna fileiden vetäytyä hetki ja siivuta ne sitten tarjolle.
1 pkt (640g) | Jyväbroiler broilerin filee naturelli |
4 rkl | itse tehtyä Jerk-mausteseosta (tai valmista Jerk-mausteseosta) |
4 rkl | öljyä |
Jerk-mausteseos: | |
2 tl | jauhettua maustepippuria |
2 tl | sipulijauhetta |
2 tl | valkosipulijauhetta |
2 tl | chilijauhetta |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 tl | juustokuminaa |
2 tl | suolaa |
1 tl | muskottipähkinää |
1 tl | ruokosokeria |
Salsa: | |
2 rkl | voita |
2 rkl | ruokosokeria |
½ | tuore ananas kuutioituna |
½ | punainen chili hienonnettuna |
2 | limen mehu |
1 | avokado kuutioituna |
½ rku | korianteria |
ripaus | suolaa |
Granaattiomenariisi: | |
1 prk | kookosmaitoa |
5 dl | vettä |
2 tl | suolaa |
3 dl | basmatiriisiä |
1 | granaattiomena |
Koristeeksi: | |
1 | granaattiomena |
rucolan versoja |