Ruskista karjalanpaistilihat voissa kannellisessa padassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattisose ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Kuori porkkanat ja palsternakka. Paloittele juurekset noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Lisää juurekset pataan. Mittaa pataan vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Lisää laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Tarkasta lihojen kypsyys.
Hienonna suolakurkku ja lisää se pataan. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon smetana, mutta älä enää keitä. Koristele pata hienonnetulla persiljalla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
500 g | Snellman Kunnon Karjalanpaisti |
2 rkl | voita |
2 | sipulia |
2-3 | valkosipulinkynttä |
3 rkl | tomaattisosetta |
2 (200g) | porkkanaa |
1 (200g) | palsternakkaa |
5 dl | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
2 | laakerinlehteä |
1 | suolakurkku |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
100 g | smetanaa |
½ rku | persiljaa koristeeksi |