Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja kuullota ruskistamatta pari minuuttia. Lisää bulgur ja liemi kattilaan. Kiehauta ja anna hautua, kunnes neste on imeytynyt. Siirrä bulgur sivuun ja anna sen jäähtyä.
Mausta bulgur puolikkaan sitruunan kuorella ja mehulla sekä tuoreilla yrteillä. Leikkaa punajuuri ohuiksi tikuiksi ja lisää bulgurin joukkoon. Lisää sekaan oliiviöljyä. Tarkista suola. Nostele bulgur kuohkeaksi.
Mausta salaattisekoitus oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla. Annostele salaattisekoitusta lautasille, nostele bulguria salaatin päälle ja tarjoa pannulla tai uunissa lämmitettyjen Lindströmin kalapihvien kera. Halutessasi voit lisätä annokseen jugurttipohjaista kastiketta.
Hätälän Lindströmin kalapihvejä | |
Bulgursalaatti: | |
2 dl | bulguria |
1 | pieni salottisipuli hienonnettuna |
n. 4 dl | kasvislientä |
1 rkl | öljyä |
½ | sitruuna |
minttua | |
persiljaa | |
½ | raaka punajuuri |
oliiviöljyä | |
vihersalaattisekoitusta | |
sitruunanmehua | |
suolaa |