Lipeäkala perinteiseen tapaan

 

Lipeäkala on erityisesti joulun ajan herkku, joka tarjoillaan perinteisesti valkokastikkeen, perunoiden ja herneiden kera.

Lipeäkalan valmistus: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.

Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Lisukkeet: Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapsakaksi pannulla.Kokoa annokset ja aseta tarjolle.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä
-Henkilöä+

Ainekset

1 - 1,5 kg Hätälän lipeäkalaa
200 g pekonia
 

perunoita

  herneitä
  suolaa
  mauste- tai valkopippuria
   
Valkokastike
25 g voita
25 g vehnäjauhoja (n. ½ dl)
½ l maitoa

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä