Lipeäkalan valmistus: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Kaada kypsästä kalasta vuokaan kerääntynyt liemi pois.
Valkokastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi, anna kiehua hiljalleen jatkuvasti sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Lisukkeet: Keitä perunat ja herneet. Paista pekoni rapsakaksi pannulla.Kokoa annokset ja aseta tarjolle.
1 - 1,5 kg | Hätälän lipeäkalaa |
200 g | pekonia |
perunoita |
|
herneitä | |
suolaa | |
mauste- tai valkopippuria | |
Valkokastike | |
25 g | voita |
25 g | vehnäjauhoja (n. ½ dl) |
½ l | maitoa |