annosta
min
ainekset
Kesän suosituin salaatti syntyy grillatuista mansikoista ja fetasta. Raikkaassa ja ruokaisassa salaatissa maistuu vahvasti myös basilika sekä mausteöljynä että sellaisenaan. Mansikkavartaat tekevät vihersalaatista tavallista näyttävämmän. Tarjoile salaatti grilliruoan lisäkkeenä tai pakkaa se mukaan piknikille.
1. Aloita salaatin valmistus basilikaöljystä. Hienonna tuore basilika kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuria. Sekoita ainekset keskenään.
2. Valmista salaattipohja repimällä romainesalaatti tarjoiluastiaan. Murustele päälle fetajuusto. Hienonna kevätsipuli sekä basilika ja lisää ne salaatin päälle.
3. Perkaa mansikat ja pujota ne grillivartaisiin. Grillaa mansikkavartaita kuumassa grillissä noin 1-2 minuutin ajan. Voit valmistaa vartaat myös paistinpannulla, mutta käytä tällöin paistamiseen tilkka öljyä.
4. Nosta grillatut mansikkavartaat salaatin päälle ja valuta niille basilikaöljyä. Viimeistele annos auringonkukansiemenillä ja mustapippurilla.
0.5 l | mansikoita |
1 ps | romainesalaattia |
100 g | fetaa |
0.5 nippua | kevätsipulia |
0.5 rku | basilikaa |
4 rkl | auringonkukansiemeniä |
Basilikaöljy: | |
2 dl | basilikaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
0.25 tl | suolaa |
0.25 tl | sokeria |
0.5 tl | mustapippuri |
Lisäksi: | |
4 | varrastikkua |