min
h
ainekset
Tuoreista mansikoista itse keitettyä mansikkahilloa ei voita mikään! Saat uutta twistiä klassikkoon, kun maustat mansikkahillon aivan uudella tavalla. Mansikkahillo keitetään lähes valmiiksi perusohjeen mukaan, mutta lopuksi lisätään sekaan mausteeksi inkivääriä, vaniljaa tai sitruunaa.
1. Mittaa peratut mansikat ja vesi kattilaan ja kuumenna hitaasti. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen, kunnes vesihöyryä alkaa nousta.
2. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Mikäli haluat maustettua mansikkahilloa, lisää raaka-aineet tässä välissä. Keitä hilloa vielä kevyesti noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Nosta kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Tölkitä heti puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje tölkit välittömästi. Säilytä hilloa jääkaapissa.
1 kg | mansikoita |
0.5 dl | vettä |
6 dl | hillosokeria |
Mausteet: | |
Inkivääri-mansikkahillo. | Raasta noin 1 rkl tuoretta inkivääriä hillon joukkoon. |
Vaniljainen mansikkahillo. | Lisää hilloon yksi halkaistu vaniljatanko. |
Sitruuna-mansikkahillo. | Purista mansikkahilloon yhden sitruunan mehu ja ripottele mukaan sen hienoksi raastettu kuori. |