Valmista pohja murskaamalla piparit hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos (ø 25 cm) piirasvuokaan reunoja myöden ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Valmista kurpitsatäyte leikkaamalla kurpitsa puoliksi ja kaavi sisus pois. Kuori kurpitsa veitsellä ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä kurpitsapaloja vedessä noin 10-15 min tai kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi kypsät kurpitsapalat kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Murskaa kurpitsa sauvasekoittimella hienoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto vispilällä. Lisää kananmunat, sokeri ja kaikki mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30 min.
Valmista karamellisoidut omenat. Poista omenoista kara ja leikkaa omenat pieniksi siivuiksi.
Kuumenna fariinisokeria paistinpannulla, kunnes se alkaa hieman sulaa. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen kiehua vielä hetki, jotta sokeri sulaa täysin. Lisää joukkoon omenaviipaleet ja anna seoksen kiehua hetki. Omenat ovat valmiit, kun ne ovat hieman pehmenneet, mutta ovat vielä hieman rapeita. Jäähdytä.
Levitä omenaviipaleet renkaiksi kypsän ja hieman jäähtyneen kurpitsapiirakan päälle. Tarjoa piirakka esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Pohja: | |
200 g | pipareita |
50 g | voita |
Kurpitsatäyte: | |
500 g | myksikurpitsa n. 300 g kuorittuna |
200 g | tuorejuustoa |
2 kpl | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
½ tl | kanelia |
½ tl | inkivääriä |
½ tl | kardemummaa |
½ tl | suolaa |
Karamellisoidut omenat: | |
5-6 kpl | kotimaista omenaa |
1 dl | fariinisokeria |
2 rkl | voita |