Laita pasta/spagetti valmistumaan (keitä pasta runsaassa, hyvin suolatussa vedessä)
lisää paistinpannulle tilkka oliiviöljyä, pilko joukkoon pekoni ja pieneksi silputtu sipuli.Paista hetki ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kunnes pekoni on saanut kauniin värin ja rapsakan pinnan.
Sekoita keskenään kananmunat ja raastettu juusto.
Kun pasta on keitetty ohjeen mukaan, ota 2-3dl pastan keitinvettä talteen, valuta loput.
Lisää pasta pekonin joukkoon pannulle (levy pitää tässä vaiheessa olla kiinni, mutta pannu kuitenkin lämmin). Sekoita joukkoon muna/juusto sekoitus. Lisää pastan keitinvettä joukkoon samalla sekoittaen, niin paljon että koostumuksesta tulee sopivan ”kermainen”.
Viimeistele tilkalla oliiviöljyä, mustapippurilla ja basilikanlehdillä.