Keitä punajuuret kuorineen ja lähes kypsiksi n. 30 min ajan. Halkaise isoimmat punajuuret tarvittaessa. Anna punajuurien jäähtyä hieman ja kuori ne. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori päärynät halutessasi ja leikkaa ne myös ohuiksi siivuiksi.
Lado punajuuri- ja päärynäviipaleet voideltuun uunivuokaan vuorotellen.
Lisää kattilaan ruokakerma ja vesi. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle hienonnetut pekaanipähkinät. Ripottele pintaan hieman mustapippuria.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi timjamilla.800 g | punajuuria |
500 g | päärynöitä |
150 g | sinihomejuustoa |
2 dl | ruokakermaa |
½ dl | vettä |
1 rkl | voita vuoan voiteluun |
100 g | pekaanipähkinöitä |
½ tl | mustapippuria |
1 rkl | öljyä vuoan voiteluun |
(timjamia koristeluun) |