Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen.
Lisää kuivat aineet. Manteliuutteen voi korvata kardemummalla.
Sekoita taikinaan lopuksi kerma, johon olet sekoittanut soodan.
Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat, muffinssipelti tai muffinssivuoat.
Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
Kostuta kypsät Runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.
Laita jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.
Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Taikina: | |
200 g | voita |
1 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
2 | munaa |
2 dl | vehnäjauhoja |
2 dl | korppujauhoja |
2 dl | piparimuruja |
2 tl | kardemummaa |
½ tl | manteliuutetta |
2 dl | kermaa |
1 tl | soodaa |
Kostutukseen: | |
1 dl | vettä |
1 rkl | sokeria |
1 tl | manteliuutetta tai omenamehua |
Päälle: | |
vadelmahilloa | |
sokerivesikuorrutetta |