Snellman porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.

Ohje: 

  • Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  • Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.
  • Sivele seosta fileen pinnalle.
  • Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.
  • Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.
  • Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.

Kastikeohje: 

  • Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.
  • Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.
  • Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.
  • Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  • Lisää lopuksi voinokare.

Maa-artisokkaohje: 

  • Kuori ja halkaise maa-artisokat.
  • Laita ne leikkuupinta ylöspäin paistoastiaan.
  • Sekoita mausteet ja öljy.
  • Valele maa-artisokat.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.


HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

PORSAAN SISÄFILEE PEKONIKÄÄREESSÄ
700g Snellman Maatiaispossun sisäfilee
2tl

Suolaa

3tl Provencen yrttiseosta
2rkl Voita
2rkl Siirappia
150g Pekonia
KERMAINEN ROSEEPIPPURIKASTIKE
2dl Vettä
2rkl Maizenajauhoja
2dl Kermaa
1 Lihaliemikuutio
1/2dl Soijakastiketta
1rkl Siirappia
  Kokonaisia roseepippureita
  Nokare voita
PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT
4kpl Maa-artisokkaa (per ruokailija)
  Öljyä
  Chili-suklaamausteseosta
  Ripaus suolaa

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä