Rosollin makua lämpimänä kasvisvuokana. Murennetut piparit antavat ruoalle rapean ja joulunmakuisen pinnan.
Ohje:
Kaada peruna-sipulisekoitus n. 33 x 23 cm:n kokoiseen, laakeahkoon uunivuokaan.
Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat kartioraastinraudan karkealla terällä. Lisää vuokaan. Lisää myös suola, pippuri ja AURA muru. Sekoittele hyvin.
Lisää lopuksi ruokakerma. Ripota piparkakkumurut pinnalle.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa 50 min tai kunnes kypsää. Peitä foliolla ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.
Punajuurilaatikko
Punajuurilaatikko maustetaan AURA juustolla ja se on herkullinen joulupöydän lisäke perinteisten joululaatikoiden rinnalla. Punajuurilaatikko sopii tarjottavaksi myös muina vuodenaikoina liharuokien kanssa.
Kuori ja lohko sipuli, omena ja punajuuret. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi.
Kaada keitinvesi pois. Soseuta.
Sekoita soseen joukkoon omenatäysmehu, ruokakerma, AURA muru ja muna. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.