Valio Itsenäisyyspäivän juustokakku
Valkosuklaa ja mustikka ovat tämän hyydytettävän juustokakun päämaut. Ne myös toistuvat kakussa kerroksittain, sillä kakkupohja on mustikkainen ja valkosuklainen tuorejuustomassa kätkeen sisäänsä mustikkayllätyksen.
Ohje:
- Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.
Pohja
- Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan ( Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.
Täyte
- Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
- Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
- Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
- Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
- Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
- Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.
Ainekset
150g | mustikoita |
1 | kananmuna |
1dl | sokeria |
2dl | vehnäjauhoja |
1tl | leivinjauhetta |
1dl | Valio Oivariini® juoksevaa |
½tl | kardemummaa |
TÄYTE | |
3+1 | liivatelehteä |
1prk (3,3dl) | Valio kuohukermaa |
2prk (à200g) | Valio Viola® vanilja tuorejuustoa |
200g | valkosuklaata |
100g | mustikoita |
1rkl | sokeria |