Karamellinen kinuski ja hapokkaat karpalot, ovat klassikkoyhdistelmä leivonnaisissa ja täytekakuissa. Nyt kinuskikakun tekeminen on helppoa valmiiksi kinuskisten leivontatuotteiden ansiosta.
Ohje
Rukiinen täytekakkupohja
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne nuolijalla nostellen muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
Täyttäminen
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kostuta alin kakkulevy maidolla. Levitä levylle puolet ½ purkkia kinuskikreemiä ja ripottele päälle puolet karpaloista. Lusikoi tai pursota päälle kermavaahto. Täytä toinen kerros samaan tapaan ja nosta kansilevy päälle. Painele kantta sen verran, että asettuu tasaisesti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kuorruta kakun pinta kinuskikreemillä: levitä kreemiä reilusti pinnalle ja ohuemmalti sivuihin. (Kakun kuorrutus kestää hyvin myös yön yli, eli kuorrutuksen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.)
Viimeistele kakku ennen tarjoilua: kiinnitä reunoihin keksit ja koristele pinta esim. macaronseilla ja karpaloilla.