Tässä helpossa omenapiirakassa kinuskikreemi ympäröi omenaviipaleita. Pohja on rukiinen ja rapea. Piirakka maistuu sellaisenaan, mutta lisukkeena voi tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä.
Ohje
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja jauhot. Levitä taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjan päälle purkillinen kinuskikreemiä. Pese omenat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaleita vieri viereen niin tiheästi kuin vuokaan mahtuu. Mitä enemmän omenaa sen parempi! Levitä päälle toinen purkillinen kinuskikreemiä. Painele kreemi omenaviipaleiden väleihin ja tasoita pinta.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita piirakan yläpuolelle uunipelti suojaksi, kun reunat ovat saaneet sopivasti väriä.