Valio kirsikkakakku

Kirsikkakakku

Leivo raikas ja helppo kirsikkarahkakakku juhliin. Herkullisen kakun pohjaan rouhitaan rapeita mantelikeksejä ja kuohkea täyte tekee kakusta kirsikanystävän unelmakakun.

Ohje

  • Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pussissa kaulinta käyttäen. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Sekoita. Levitä muruseos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.
  • Levitä kirsikkahilloa viilenneen pohjan päälle.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota 2 dl kermaa ja rahka yhdessä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (jätä loppu kerma purkkiin koristelua varten).
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi. Liota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada seos tasaisena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin (4 h tai yön yli).
  • Vaahdota loppu kermasta (1,3 dl) ja kreemi keskenään. Lusikoi vaahto rennosti hyytyneen kakun pinnalle ja lisää tuoreet kirsikat.

HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä

Ainekset

8 annosta
POHJA
200g Cantuccini-keksejä
50g Valio voita
1½dl Kirsikkahilloa
TÄYTE
1prk (3,3dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
2prk (á200g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
4 Liivatelehteä
2rkl Sitruunamehua
PINNALLE
½prk (á200g) Valio vaniljakreemiä
  Tuoreita kirsikoita

 

Kokeile myös

 

Valio Mökkikakku

Lue
 

Atria Kassleria ja grillattua kurkkua

Lue
 

Arla grillattu perunasalaatti

Lue
HalpaHalli Facebookissa HalpaHalli Instagramissa  HalpaHalli Youtubessa  HalpaHalli Twitterissä  HalpaHalli LinkedInissä