The store will not work correctly when cookies are disabled.
JavaScript seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Skip to Content
VIDEO
Voileipäkakku on näppärä tehdä pyöreään kakkuvuokaan juustokakun tapaan. Tässä täyteläisessä voileipäkakussa yhdistyvät kylmäsavustettu kirjolohi ja avokado.
Hienonna leipä ja tilli monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Hienonna kala.
Kuori avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Lisää joukkoon kala, avokadokuutiot ja raejuusto. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele avokadolla (sivele avokadon pintaan runsaasti sitruunamehua tummumisen estämiseksi), kylmäsavulohella ja tillillä. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.
KATKARAPU-AVOKADOKAKKU
Korvaa lohi 150 g:lla katkarapuja. Sulata ja valuta ne hyvin siivilässä. Hienonna ja lisää täytteeseen.
8 annosta • 45 min
(+ tekeytyminen 12h)
Ainekset
Pohja
5 viipaletta
vaaleaa leipää esim. maalaisleipää
75 g
Valio voita
1 dl
tilliä
Täyte
3
liivatelehteä
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 kypsää
avokadoa
½ dl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (200g)
Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Valio turkkilaista jogurttia
2 prk (á 200g)
Valio raejuustoa
Koristeluun
1
avokado
sitruunamehua
50 g
kylmäsavulohta
tilliä
raastettua sitruunankuorta