VALIO MANSIKKAKÄÄRETORTTU
Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Voit tehdä kääretortun myös gluteenittomana!
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
- Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
- Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Koristele esim. macaronseilla.
Gluteeniton kääretorttu:
- Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.
Ainekset
4kpl | (luomu)kananmunaa |
1½dl | sokeria |
1½dl | ruisjauhoja |
½dl | perunajauhoja |
1tl | leivinjauhetta |
VÄLIIN JA PÄÄLLE | |
1prk (2dl) | Valio Eila® vispikermaa |
1prk (200g) | Valio maustettua rahkaa mansikka |
½dl | mansikkahilloa |
250g | mansikoita |