Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Voit tehdä kääretortun myös gluteenittomana!
Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
Koristele esim. macaronseilla.
Gluteeniton kääretorttu:
Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.