Kakun valmistus paistinpannussa - kyllä! Nimensä mukaan mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti mökkiolosuhteissa, sillä raaka-aineita ei ole liiaksi ja "paistunut" kauralastumainen pohja sekä valkosuklainen täyte syntyyvät samassa paistinpannussa! Ja kyllä tätä kelpaa tarjota myös juhlapöydässä.
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunojen väliin.
Leivonnaisen voi toki tehdä myös perinteiseen piirakkavuokaan. Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta pannu pois liedeltä. Painele lämmin kauraseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.
Täyte
Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Lisää pannulle crème fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
Kaada täyte vuokaan. Anna matalan kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.
Irrota rengasvuoka ja siirrä tarjolle.
Päällystä kakku mansikoilla tai sesongin marjasadon mukaan - makeaan kakkuun sopii loistavasti myös kirpsakat herukat, mehevät lakat tai tomusokerihunnutetut puolukat.
Vinkki
Suklaaraidoitus: Paloittele 25 g (valko)suklaa ja laita palat esim. pieneen Minigrip -pussiin. Kuumenna mikrossa, painele suklaapaloja 10 - 15 s. välein, kunnes se on sulanut. Leikkaa kulmaan pieni pursotusreikä. Koristele marjat suklaaraidoin.