Valio roomalainen pizza tonno
Roomassa syödään kahta erityyppistä pizzaa: pyöreää ja todella ohutta pizza romanaa ja paksumpipohjaista pizza al tagliota. Paksupohjainen levypizza tarjoillaan suorakaiteen muotoisina paloina ja niissä on usein focaccia tyylinen paksu pohja. Täytteet ovat yksinkertaisia.
Ohje
- Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
- Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Lisää joukkoon oliiviöljy. Vaivaa vielä hetki.
- Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
- Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä pinnalle crème fraîche sekä juustomuru. Valuta tonnikalat ja levitä juuston päälle. Lisää vielä ohueksi suikaloitu punasipuli ja kaprikset.
- Paista uunissa 250 asteessa n. 15 min. Viimeistele valmis pizza oliiviöljyllä.
Ainekset
1 uunipannullinen | |
7½dl | vehnäjauhoja |
2 pussia (11g) | kuivahiivaa |
1½tl | suolaa |
4dl | vettä |
1dl | oliiviöljyä |
TÄYTTEET | |
1prk (150g) | Valio crème fraîchea |
1pss (350g) | pizzajuustoa |
2prk (á 200/150g) | tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu |
1 | punasipulia |
1prk (50/35g) | kapriksia valutettuna |
LISÄKSI | |
oliiviöljyä |