Runebergin torttuvuoat käyttöön ja simatortut uuniin. Helmikuun kansallisherkku luo pohjan tälle kirpakan sitruunaiselle vappusuosikille, jonka kostutuksessa voi hyödyntää simaa ja pääosaa näyttelee sitruunakreemi.
Ohje
Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä tai muffinssivuokia.
Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
Kostuta tortut upottamalla simaan.
Poista tortuista keskiosaa hiukan poraamalla esim. omenaporalla. Lisää sitruunakreemiä koloon ja leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota sitruunasilmän ympärille.