Suklaa-hasselpähkinäkakku on mehevän suklainen, aromikkaan hasselpähkinäinen ja silti raikas maustetun rahkan ansiosta. Kakku on helppotekoinen ja koristelu sujuu muutamassa silmänräpäyksessä, näistähän me tykätään!
Ohje
Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja hasselpähkinärouhe.Paahda sämpylät ja pekonit pannulla tai 225 asteisessa uunissa. Sämpylät paahtuvat pekoneita nopeammin.
Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Lusikoi suklaalevite kulhoon, purkin reunoille saa jäädä hiukan levitettä, se käytetään koristelussa.
Vatkaa joukkoon maustettu rahka. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan kahvi- tai maitotilkkaan ja sekoita täytteeseen. Vaahdota lopuksi kerma ja nostele täytteen joukkoon.
Levitä täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 2 tunniksi.
Sulata suklaa ja lusikoi siitä leivinpaperille pieniä kolikon kokoisia täpliä, vedä lusikan pesällä yhdeltä reunalta paperia pitkin, jotta kuvio leviää. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Koristele kakku. Sulata levitepurkin reunoille jäänyt levite mikrossa ja valuta ohuena nauhana kakun reunalle. Ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää ja paina suklaakoristeet viimeistelyksi.