Valio suolainen mökkikakku ja paahdetut quesadillat
Valio mökkikakku ja paahdetut quesadillat
Mökkikakku
Suolainen mökkikakku on voileipäkakun serkku, joka kootaan rennosti suoraan vuokaan. Tumma saaristolaisleipä toimii pohjana välimerellisille täytteille. Oiva tuliainen mökille vietäväksi tai valmistuu helposti yllätysvieraiden koputellessa ovella.
Ohje
Sulata voi pannulla. Lisää leipämuru ja paista rapeaksi. Levitä muru piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle.
Mausta jogurtti suolalla ja sitruunan kuorella. Levitä pohjalle.
Kerrostele loput ainekset (salaattijuusto ja artisokat valutettuina) piirakan päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.
Paahdetut quesadillat
Valmista ruokaisat, täytetyt tortillataskut evääksi retkelle, grillitarjoiluihin tai vaikka kesälounaaksi etätöiden lomaan. Grillin paahde kuumentaa chipotle sulatejuuston hetkessä herkullisen sulavaksi. Maukasta ja helppoa ruoanvalmistusta, kun raaka-aineet hoitavat maustamisen.
Ohje
Voitele tortillat kermaviilidipillä.
Levitä ohuita perunaviipaleita tortillan toiselle puoliskolle. Mausta kevyesti suolalla.
Nosta päälle juustoviipaleet (1 ½ viipaletta per tortilla) ja chorizoviipaleet.
Taita tortillan reunat vastakkain. Taita vielä kahtia ja painele kevyesti.
Paahda grillin ritilätasolla. Halutessasi voit myös kuumentaa ne öljytyllä grilliparilalla molemmin puolin.
Ainekset
SUOLAINEN MÖKKIKAKKU
POHJA
50g
Valio voita
250g
saaristolaisleipää hienonnettuna
TÄYTE
½prk (á 500g)
Valio kreikkalaista jogurttia
ripaus
Suolaa
½
Sitruunan kuorta raastettuna
1 prk
Valio salaattijuustokuutioita yrtti
25g
Rucolaa
100g
Ilmakuivattua kinkkua
1ras (250g)
Kirsikkatomaatteja
100g
Latva-artisokkaa öljyssä
10
Kivettömiä kalamata-oliiveja ja/tai varrellisia kapriksia