Levitä voitaikinat esimerkiksi leikkuulaudan päälle sulamaan. Jaa levyt kahteen osaan. Voitele muffinssipelti ja painele voitaikinat sen koloihin. Voitele taikinan reunat kananmunalla.
Lisää kokonaiset viinirypäleet kuppeihin ja murenna päälle fetajuustoa. Jätä osa rypäleistä päällimmäiseksi.
Valmista muna-kerma rikkomalla kananmunan rakenne kulhossa vispilällä. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos kuppeihin täytteiden päälle.
Murskaa pekaanipähkinät veitsellä ja lisää ne päällimmäiseksi.
Paista viinirypäle-fetakuppeja 225-asteisessa uunissa noin 15-18 min. Anna jäähtyä hetki ja irrota kupit muffinssipellistä veitsen avulla.
500 g | torttutaikinaa |
200 g | fetajuustoa |
250 g | punaisia viinirypäleitä (siemenetön) |
15 kpl | pekaanipähkinöitä |
Muna-kerma: | |
1 | kananmuna |
1 dl | kuohukermaa |
1/4 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria |
1 | kananmuna voiteluun |
2 rkl | öljyä muffinssipellin voiteluun |