Ota sisäfilee huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Kuumenna voi ja öljy paistinapannulla ja ruskista lihan pinta kauttaaltaan.
Hienonna yritit ja sekoita ne öljyn sekaan. Hiero seos kauttaaltaan lihan pintaan ja nosta liha uunivuokaan. Laita lihan paksuimpaan kohtaa lämpömittari. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on noin 55-57 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon.
Valmista perunat pesemällä ne puhtaiksi ja keitä perunat lähes kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada perunoista keitinvesi ja nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Riko perunat painamalla ne juomalasin pohjalla rikki.
Hienonna rosmariini ja timjami kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu voi, suola ja mustapippuri. Lisää seos perunoiden päälle. Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Valmista omena-pippurikastike. Laita murskatut mustapippurit kuivalle paistinpannulle ja paahda hetki, kunnes pippureista alkaa irrota aromia. Kuori omena ja raasta se. Lisää pannulle voi ja omenaraaste. Paista kunnes omenaraaste on pehmeää. Lisää kuohukerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike suolalla. Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
Vinkki: Mikäli käytät maustamatonta sisäfileetä, niin lisää marinadiin 1 tl suolaa ja 1 tl mustapippuria.
n. 1 kg | naudan sisäfileetä |
1 rkl | timjamia hienonnettuna |
1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
2 rkl | öljyä |
Paistamiseen: | |
1 rkl | voita |
1 rkl | öljyä |
Murskatut perunat: | |
1 kg | perunoita |
50 g | voita |
½ - 1tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 rkl | rosmariinia ja timjamia hienonnettuna |
Omena-pippurikastike: | |
1 rkl | rouhittua mustapippuria |
1 rkl | voita |
2 | pientä omenaa |
2 | kuohukermaa |
1 dl | vettä |
½-1 tl | suolaa |