Sähköpyörät ovat viime vuosina nousseet suureen suosioon liikkumisen vaihtoehtona. Nämä sähkömoottorilleilla varustetut menopelit tarjoavat helpotusta matkan jokaiselle kilometrille ja tekevät pyöräilystä entistä mukavemman tavan liikkua. Sähköpyöräilyä pidetäänkin ajan, voimien ja rahan säästämisenä, kun vertailun kohteena ovat esimerkiksi henkilöautot.
HalpaHallin valikoiman myötä pääset tutustumaan helposti sähköpyörien eri malleihin, ominaisuuksiin ja erityisesti niiden hyötyihin. Lue vinkkimme, päivitä menopelisi sähkökäyttöiseksi ja nauti vaivattomasta kulkemisesta!
Mistä {{getFormattedData(product, 'prices.min_price_formatted')}} {{getFormattedData(product, 'prices.minimal_price_formatted')}}
Päättyen {{getFormattedData(product, 'prices.max_price_formatted')}} Normaali hinta {{getFormattedData(product, 'prices.maximal_price_formatted')}}
Miksi sähköpyörästä on tullut niin suosittu? Pyörän ominaisuuksissa ihmisiä on erityisesti ihastuttanut monipuolisuus. Saat vapauden valita kuinka paljon sähköistä avustusta käytät ja kohtaatko esimekiksi jyrkät ylämäet urheilusuorituksen näkökulmasta, vai rentona ja avusteisena ylityksenä.
Sähköpyörä käynnistyy kaasukahvasta tai nappia painamalla. Sähköpyörän akku aktivoituu aina vain poljettaessa ja kytkeytyy pois päältä nopeuden noustessa yli 25 km/h. Suoralla maantiellä ripeämpää menoa kaipaava pyöräilykonkari saa nostettua vauhtinsa helposti jopa yli 45km/h nopeuteen polkuvoiman avulla. Pyörän ohjaustangossa sijaitsevasta LCD- tai LED-näytöstä seuraat nopeutta ja säädät moottorin tehoa omien mieltymysten ja pyöräreittien mukaan. Näytöstä seuraat myös mm. akun varaustasoa, kuljettua matkaa, lenkin kokonaismatkaa, aktiivista nopeutta ja pyörälenkin keskinopeutta.
Sähköpyörän akku, eli enintään 250W tehoinen moottori on sijoitettu huomaamattomasti pyörän takaosaan, eturenkaaseen tai runkoon. Akun sijainti vaikuttaa merkittävästi pyörän käyttösoveltuvuuteen: Eturenkaaseen kiinnitetty moottori tekee sähköpyörästä etuvetoisen, kun taas taakse asennettu akku mielletään takavetoiseksi. Etunapaan asennettu moottori sopii pyöriin, joilla ajetaan kaupungissa ja tasaisella maastolla. Takavetoinen pyörä keventää polkemista etenkin ylämäissä etuvetoista paremmin ja tekee ajamisesta ennakoitavaa. Lähiaikoina yleistyneet keskelle asennetut moottorit hyödyntävät paremmin sähköpyörän vaihteita ja antavat tasaista voimaa matkoihin.
Sähköpolkupyörää etsiessä, valitse sellainen pyörä, jonka kantama on pidempi mitä ajattelit tarvitsemasi, sillä akkua kuluttaa myös itsestä riippumattomat asiat. Maasto, kuorma ja ajotapa vaikuttavat akun riittävyyteen, kuten myös lämpötila, rengaspaine, tuuli, pyöräilijän paino ja reitin korkeusvaihtelut. Sähköpolkupyörien kantama on tyypillisesti noin 30 - 100 kilometriä, mutta joillain akuilla voi saavuttaa jopa yli 100 kilometrin ajomatkoja.
Sähköpyörän akkua lataat noin 4-6 tuntia, riippuen pyörän mallista. Jokainen pyörä on varustettu joko irroittettavalla tai integroidulla akulla, jota ladataan mukana tulevan johdon kautta. Jos akku kesken matkan pääsee tyhjenemään, voi polkemista jatkaa kuten tavallisella pyörällä, mutta 6 - 8 kg painava akku voi tehdä pyöräilystä tavallista raskaampaa. Useimmissa sähköpyörissä on litiuminoniakku, joka kestää noin 1000 latauskertaa eli noin 2-5 vuotta, jonka jälkeen akku tulisi hävittää asianmukaisesti paikallisiin akkujen kierrätyspisteisiin. Akun vaihdon ajankohtaistuessa voit näppärästi ostaa vain uuden akun, joka soveltuu pyörääsi. Mikäli pyöräilet erityisen pitkiä pyörälenkkejä joihin akun kapasiteetti ei tahdo riittää, suosittelemme hankkimaan rinnalle vara-akun. Sähköpyörän akkua tulee säilyttää lämpimissä tiloissa, esimerkiksi kotona sisällä. Akkua olisi hyvä ladata vähintään kerran 2 kuukaudessa, jotta se säilyisi hyvänä.
Sähköavusteinen polkupyörä on niin monipuolinen, että se sopii kaikenkokoisille ja -tasoisille pyöräilijöille. Työmatkapyöräilijöiden ja varttuneimpien ihmisen keskuudessa suosituksi nousseet sähköllä toimivat pyörät ovat kuitenkin perinteiseen kaksipyöräiseen verrattuna kalliimpia, joten harvoin ja erittäin lyhyitä matkoja polkevalle jokin toinen kulkuväline voisi olla parempi. Tutustu yksityiskohtaisesti verkkokauppamme laadukkaisiin sähköpyöriin ja muihin pyörämalleihin. Valitse HalpaHallista omille tarpeille ja toivelle sopiva kulkuväline, ja nauti pyöräilyn tuomasta ilosta!
Sähköpyöriä on saatavilla moneenkin eri käyttötarkoitukseen, mutta selvästi eniten pyöriä hankitaan kaupunkiajoon ja maastoajoon. Sähkökaupunkipyörää käytät näppärästi esimerkiksi kauppareissujen ja työmatkojen taittamiseen, sillä sen avulla pääset kohteisiin ilman, että joudut rasittamaan itseäsi liikaa. Sähkömaastopyörä taas soveltuu enemmän hankalampaan maastoon, kuten metsäreiteille ja poluille. Kevyet komponentit edesauttavat, että ajosi pysyy kevyenä ja rullaa tasaisesti myös jyrkemmissä ylämäissä. Maastopyörästä vastaava malli, uusin tulokas sähköfatbike, soveltuu myöskin pienempien polkujen ja hankalamaastoisempien reittien matkaamiseen. Fatbike on kuitenkin maastopyörään verrattuna vieläkin tehokkaampi ja pystyy liikkumaan sujuvasti monipuolisemmissa olosuhteissa. Kaupunkiajojen ja maastoajojen välimuotopyörä, hybridi -sähköpyörä, tarjoaa loistavan vaihtoehdon sellaisille pyöräilijöille, jotka rakastavat sekä alfaltti-, että metsäpolkuja.
Suomessa pyörämarkkinoiden valikoimiin on viime aikoina noussut unisex-mallisten pyörien rinnalle erikseen naisille ja miehille räätälöityjä malleja. Naisten ja miesten käyttökokemuksissa on nimittäin eroja: unisex-pyörät ovat osalle naisista liian kankeita käyttää, minkä lisäksi niiden epäsopivat mittasuhteet tekevät pyöräilystä raskasta ja huonosti hallittavaa. Täten runkojen muotoiluun onkin tehty pieni, mutta merkittävä muutos: naisten sähköpyörissä keskirunko on usein madallettu miesten sähköpolkupyöriin nähden. Tämä muutos helpottaa mm. pyörään nousemista ja ottaa huomioon naisten pyöräilyn erilaisen voimansiirroon.
Miksi sähköpyörien eri mallien välillä on merkittäviä hintaeroja? Hinta määräytyy pyörän teknisten ominaisuuksien, akun, moottorin, vaihteiden ja rungon mukaan. Kalliimmissa sähköpyörissä on paremmat tekniset ominaisuudet, kevyempi ja tehokkaampi akku, pienempi huollon tarve, parempi sähkömoottori, enemmän vaihteita, kevyempi ja tasapainoisempi runko sekä miellyttävämpi ajotuntuma. HalpaHallin valikoimasta löydät esimerkiksi supersuositun Nonbrand-pyörän, joka on turvallinen, luotettava, kestävä ja käytännöllinen. Tutustu myös suomalaiseen Tunturi -sähkömaastopyörään ja ihastu!
Sähköpolkupyörät eivät vaadi monimutkaisia huoltoja. Pyörän osien kiristyksen, puhdistuksen ja rasvauksen teet helposti kotona, mutta muissa huoltoa vaativissa ongelmissa olisi syytä kääntyä osaavan pyöräliikkeen puoleen. Sähköpyörissä ketjut ja rattaat kuluvat nopeammin, kuin tavallisissa pyörissä, mutta säännöllisellä huollolla pidennät pyöräsi käyttöikää ja pidät huolta omasta turvallisuudestasi. Näillä ohjeilla huollat pyörääsi helposti kotona:
- Pese pyörä säännöllisesti pyörän pesuaineella ja ketjut rasvanpoistajalla. Talvisin pesua suositellaan suoritettavan useammin, sillä tiesuola syövyttää ja kuluttaa osia huomattavasti enemmän kuin muut kelit.
- Rasvaa ketjut ja rattaat niille tarkoitetulla voiteluaineella huolellisesti.
- Kiristä komponenttien ruuveja ainakin kerran puolessa vuodessa, sillä ne löystyvät ajan ja käytön myötä.
- Mikäli huomaat, että jarrut ovat löystyneet tai muuten poikkeavat aikaisemmasta kunnostaan, suuntaa pyörähuoltoliikkeeseen.
- Tarkista rengaspaine molemmista renkaista ja täytä tarvittaessa.
Sähköpyöräsi kiittää sinua jokaisen perusteellisen huollon jälkeen. Huomioithan vielä ennen pyörämatkasi ensimmäistä polkaisua, että olet varustanut pyöräsi kunnollisilla heijastimilla ja valoilla, sekä itsesi ehjällä ja oikein istuvalla kypärällä.
Sähköpolkupyörä mullistaa käsityksesi pyöräilystä ja tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia, joihin tavalliset polkupyörät eivät pysty. Panosta pyöräilysi käyttömukavuuteen ja suuntaa HalpaHallin pyörävalikoimiin jo tänään.